söndag 17 augusti 2008

Om Better Globes vision

Better Globe är en organisation som ska göra mer för att utrota fattigdomen mer än vad någon annan tidigare gjort.Trädplantering

Varför är det viktigt att plantera träd i Afrika?

  • En tredje del av jordens yta är hotad av att omvandlas till öken. Sahara öknen breder ut sig med en hastighet av nästan 600 m / år. befolkningen tvingas flytta till städer och stora jordbruksområden förloras.

  • Trädplantering motverkar uttorkning av jorden, ökenutbredningen och ger bättre förutsättningar för övrig jordbruksverksamhet. Det förhindrar också global uppvärmning genom att binda CO2.

  • Om det inte planteras tillräckligt med träd inom 20 år, kommer möjligen 2/3 av jordbruksmarken i Afrika vara borta och människor i dessa områden kommer att möta enorma utmaningar i att försörja sig själva sina familjer.
  • Vår första trädplantering finns i Kiambere, Kenya.

Mål:

Vårt mål är att plantera 5 miljarder träd i Afrika innan slutet av år 2026.

Mikrofinansiering

Vad är mikrofinansiering?

  • Mikrofinansiering, utgiven av Better Globe, är små lån utan säkerhet som ges till fattiga bönder i Afrika. Genom dessa lån kan fattiga bönder få råd med utsäde, gödsel och redskap för att förbättra deras inkomst och utveckla deras gårdar.

  • Världsbanken har konstaterat och bekräftat kopplingen mellan jordbrukets tillväxt och minskad fattigdom. Internationellt bistånd till Afrikanskt jordbruk har sjunkit med mer än 50 % under åren mellan 1990-2000. Omkring 80 % av befolkningen i Afrika består av bönder, de flesta av dem väldigt fattiga.

  • För att bekämpa fattigdom i Afrika, måste förutsättningar ges till bönder att öka deras inkomster. Mikrofinansieringar är ett effektivt sätt att hjälpa bönder till självhjälp.

Mål:

Vi kommer att driva en bank för mikrolån till fattiga bönder i Afrika för att möjliggöra maximering av inkomsterna. Vårt mål är att vara den största banken för mikrolån till fattiga bönder i Afrika innan slutet an år 2026.Utbildning


Hur kan utbildning på lång sikt hjälpa det Afrikanska folket?
  • Det är uppskattat att 1.3 miljarder människor lever för mindre än 1 $/dag och antalet ökar. Inget land har lyckats hantera utvecklingen och skapa vässtånd utan att först utbilda invånarna.

  • Fattiga länder måste säkerställa att alla invånare får grundläggande utbildning. Endast genom detta kan de öka utvecklingstakten i landet. Utbildning är ett grundläggande verktyg för att bekämpa fattigdom och är nyckeln till en bättre välfärd. Better Globe bygger skolor genom att stödja en NGO=Non governmental organisation som heter Child Africa. Deras första skola öppnade 24/9 2007 i Uganda. http://www.childafrica.org/

Mål:

Genom att stödja NGO Child Africa avser vi att bygga fler skolor innan slutet av år 2026 än någon annan enskild organisation tidigare har gjort.


Inga kommentarer: